torsdag den 4. februar 2010

Gældsrådgivning i fremmarch




Gældsrådgivning
Stadig flere danskere havner i så dybe økonomiske problemer, at de tyer til gældsrådgivning for at komme ud af deres bundløse gæld.

Og for mange er der tale om mere end blot at komme et overtrukkent Dankort til livs da mange er havnet i bundløs gæld når de først tager sig sammen til at søge gældsrådgivning. De senere års lette adgang til hurtige lån har fået mange til at leve over evne og søger derfor nu gældsrådgivning

Men ofte er det for sent når folk henvender sig til en udbyder af gældsrådgivning. Gældsrådgivere står ofte over for den umulige opgave at få folk til at gå ned i forbrug for at skabe økonomisk råderum til at betale af på højtforrentet gæld. Ofte er mange gældsramte registreret i RKI eller debitor registret hvilket kan gøre øvelsen med at få økonomien på ret spor igen svær.

Gældsrådgivning kommer i mange former og størrelser. Nogle opgaver er begrænset til simpel rådgivning omkring budgetter mens andre opgaver er så store at der reelt er tale om en total gældssanering af de pågældenes privatøkonomi.

Fælles for alle der søger gælds rådgivning er at de ofte står i store personlige kriser som følge af deres overdrevne privatforbrug

I den kommende tid vil vi sætte fokus på gældsrådgivning og mulighederne for at komme ud af gældsfælden igen.

Se også: Gratis gældsrådgivning

Se desuden Forbrugerrådets side om gældsrådgivning